Ανάμνηση

New ImageNew Imageaskitiki 3Ψάχνοντας το αρχείο μου σήμερα βρήκα αυτές εδώ τις φωτογραφίες από την πρώτη μου σκηνοθεσία και διασκευή της “Ασκητικής” του Νίκου Καζαντζάκη. Ένα κείμενο που δούλεψα χρόνια για να το θεατροποιήσω πλάι στον σπουδαίο αείμνηστο Πάτροκλο Σταύρου (γιο της Ε. Καζαντζάκη). Ήταν μια παράσταση για την οποία νιώθω περήφανος ακόμη και σήμερα, αφού όχι μόνο αποτόλμησα για πρώτη φορά, παγκόσμια, να παρουσιάσω το σπουδαίο και δύσκολο αυτό κείμενο στο θέατρο με το θράσος της νιότης, αλλά συνεργάστηκα με σπουδαίους καλλιτέχνες, ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα και τις αντιξοότητες . Έκτοτε «πολλοί» ισχυρίστηκαν ότι έκαναν το «πρώτο» ανέβασμα New Imageaskitiki 9της «Ασκητικής» σε διασκευή «δικιά τους .

New Image askitiki 6Ο «μάγος» της σύνθεσης Τάσος Καρακατσάνης, έντυσε με την μουσική του , τον λόγο του Καζαντζάκη. Η ταλαντούχα σκηνογράφος Κική Πίττα έραψε όλα τα κουστούμια στο χέρι και κατασκεύασε έξοχα σκηνικά παρέα με τον ζωγράφο Γιώργο Αμβραζιάδη . Η σπουδαία φίλη και χορογράφος Ολυμπία Αγαλιανού μας στήριξε και επιμελήθηκε την New Image askitikiσκηνική κίνηση. Ο φωτιστής και φίλος Γιώργος Ανεστόπουλος μας χάρισε τα φώτα του. Ενώ οι : Άρτεμις Αποστολοπούλου, Βασίλης Μήλιος, Δέσποινα Ρεντούμη, Γεωργία Φωτιάδου ερμήνευσαν έξοχα το δύσκολο κέιμενο του Καζαντζάκη . Μετά από τόσα χρόνια θέλησα να μοιραστώ μαζί σας την ανάμνηση αυτών των φωτογραφιών και να στείλω ξανά, ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους σπουδαίους συνεργάτες και φίλους.

Χρήστος Συριώτης

New Imageaskitiki syrioNew Image askitiki 5New Image aski8

This entry was posted in Personal, Θεατρο and tagged , , , by Christos Syriotis. Bookmark the permalink.

About Christos Syriotis

Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος της δραματικής σχολής Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη . Έλαβε μέρος ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις όπως : Άμλετ, Φοίνισσες, Ερωφίλη, Οιδίπους Τύραννος, Επιθεωρητής, Μάλα, Δείπνο ηλιθίων, Λυδία, Οι επισκέπτες, Γαμήλια δεξίωση, Ασκητική, Άμλετ comedy, Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα, Μη γελάτε είναι σοβαρό, Χαρτοπαίχτρα, Μαύρη κωμωδία, Κύκλος με την κιμωλία, Ειρήνη, Party Time, Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, Λαλαλώ και Ρεπετέ κ.α. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές συνεργασίες του με τους: Γιώργο Κιμούλη, Άννα Συνοδινού, Γρηγόρη Βαλτινό, Τάκη Ζαχαράτο, Πέτρο Φιλιππίδη , Γιάννη Νικολαΐδη, Νίκο Χαραλάμπους, Γιάννη Καραχισαρίδη, Andriew Visnevski, Ηλία Ασπρούδη, Γ. Κακλέα, Κώστα Σπυρόπουλο, Κωστή Καπελώνη κ.α. Εργάστηκε σα βοηθός σκηνοθέτη σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και το 2004 διασκεύασε και σκηνοθέτησε σε πρώτη παγκόσμια θεατρική μεταφορά το έργο του Νίκου Καζαντζάκη Ασκητική. Το 2013 έγραψε και παρουσίασε στην σκηνή το έργο: «Τι κοιτάτε, ρε ;» Έχει λάβει μέρος ως ηθοποιός σε αρκετές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές ενώ δανείζει τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττισμένες παιδικές ταινίες ,ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά . Εργάστηκε για χρόνια σαν ραδιοφωνικός παραγωγός παρουσιάζοντας την αφιερωματική εκπομπή αναμνήσεων " τι μου θύμισες τώρα"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *