Υπόθεση Μάκη Τριανταφυλλόπουλου , Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Ζούγκλα και ηθική

untitledΜε αφορμή την υπόθεση Νικολόπουλου και τις ύβρεις του από το Tweeter απέναντι σε έναν Ευρωπαίο Πρωθυπουργό θέλησα να δημοσιοποιήσω μια πρόσφατη έρευνα μου που έκανα για το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο μάθημα της έντυπης επικοινωνίας . Πιστεύω ότι υπάρχει άμεση σύνδεση στα δύο  θέματα. Το αυγό του φιδιού επωάζεται.

Υπόθεση Μάκη Τριανταφυλλόπουλου , Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Οι ρόλοι είχαν μοιραστεί.  Ο «άμεμπτος» και  «αδιάφθορος» δημοσιογράφος σε ρόλο ιατροδικαστή, που εξέταζε τον δολοφονημένο πολιτικό, ήταν ο δολοφόνος. Όχι δεν μας ξάφνιασε, δε μας σόκαρε. Δεν μας προβλημάτισε όσο θα έπρεπε. Έχουμε συνηθίσει στο έγκλημα, έχουμε εθιστεί στο αίμα. Παρακολουθούμε την ιστορία σε συνέχειες, οι πληροφορίες, τα αποδεικτικά στοιχεία που στόχο έχουν να  ενοχοποιήσουν  το θύμα,  έρχονται με το σταγονόμετρο, έτσι ώστε να κορυφώνουν την αγωνία μας, την αδηφάγα αισθητική μας που σιγά σιγά συνηθίζει, ταυτίζεται με το πρόσωπο του δολοφόνου και όχι με του δολοφονημένου.

imagesKHLL06LXΤο σενάριο θέλει να διαβρώσει το πρόσωπο του θύματος: « Ήταν πολιτικός, άπειρος, κομματόσκυλο, είχε άστατη προσωπική ζωή, αυτοϊκανοποιούνταν με cybersex.» Το θύμα γίνεται εξιλαστήριο, ή μάλλον γίνεται θύτης. «Αυτός φταίει» αναφέρει σε κάθε δήλωση του ο αδιάφθορος ιατροδικαστής δημοσιογράφος , που από δολοφόνος αρχίζει να μοιάζει υπερασπιστής της ηθικής τάξης.

Σακελλαρίδης – Τριανταφυλλόπουλος . Οι ρόλοι έχουν μοιραστεί . Η υπόθεση γνωστή, οι πτυχές της άγνωστες .

Μια υπόθεση που δεν αφορά την αριστερά μόνο, αφορά όλη την κοινωνία. Μια κοινωνία που μας  δημιουργεί τρόμο και προβληματισμό, αφού σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αυξάνει το ποσοστά της ακροδεξιάς. Οι λόγοι προφανείς:  Η φασιστική αισθητική καλλιεργείται σταδιακά με τα φερέφωνα της δημοσιογραφίας  που εξυμνούν  την υποταγή, και εκθειάζουν  την βλακεία . Ενώ η φιλήδονη ερωτικοποίηση του φασισμού, πίσω από τον ηθικοπλαστικό μανδύα της κλειδαρότρυπας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μεθοδολογίας τους για να καταφέρουν  να μας εθίσουν στην βίαιη ομοψυχία, στο λιντσάρισμα ,στην πτώση των αξιών και της όποιας δημοκρατικής σκέψης .

Ότι χάνεται από τον άνθρωπο εξαιτίας του καπιταλισμού ξαναβρίσκεται μέσα στο θέαμα. Αυτό που μας κλάπηκε από το βίωμα μας επιστρέφεται ως θέαμα. Η ζωή μας έχει μετατραπεί σε μια παθητική ενατένιση εικόνων. Το θέαμα της πολιτικής, υποκαθιστά την πολιτική. Έτσι η αδηφάγα αρένα δεν μπαίνει στον κόπο να σκεφτεί να υποψιαστεί ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θέλησα να ερευνήσω και να μελετήσω την υπόθεση του Δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και του νέου ανερχόμενου πολιτικού Γαβριήλ Σακελλαρίδη, σε μια προσπάθεια να φωτίσω τους ρόλους: Του  «αδιάφθορου»  δημοσιογράφου,  του  νέου πολιτικού και του αδηφάγου ακροατηρίου που δικαιώνει τον δολοφόνο και καταδικάζει το θύμα , ενώ ταυτίζεται συνειδητά ή ασυνείδητα με φασίζουσες ιδεολογίες.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΠΟ

18/ΙΟΥΝΙΟΥ/2014 ΕΩΣ 24/ΙΟΥΝΙΟΥ/2014

 PROTAGON:

Γιάννη Παντελάκη : Το βίντεο πάλι –(19/6/14)- media

Ανδρέα Πετρουλάκη :Ο σκοτεινός κόσμος του κ. Τριανταφυλλόπουλου (19/6/14) –πρόσωπα

Κώστα Σπυρόπουλου : Η ζούγκλα ο Μπένος και ο Γαβριήλ (21-6-14) – media

Γιάννη Παντελάκη : Σιωπή για τον Γαβριήλ – (22/6/14)- πολιτική

LIFO:

Χρήστος Χωμενίδη : Όταν η αριστερά ηθικολογεί. (18/6/14)- απόψεις

Πολίν Κόκλα : Αν κάνω άτακτη ζωή (18/6/14) – απόψεις

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απαντά στις φήμες για το βίντεο με τα προσωπικά του δεδομένα (18/6/14) –πολιτική

Athens Voice:

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Σακελλαρίδη Τριανταφυλλόπουλου (23/6/14)

Εφημερίδα Συντακτών :

Καταγγέλλει εκβιασμό ο Σακελλαρίδης (19-6-14)

Σχεδιασμένη επίθεση πολιτικού εκβιασμού (19-6-14)

Μάκη Κανελόπουλου : Ζούγκλα και ηθική (22-6-14)

ΑΥΓΗ :

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τους εκβιασμούς και τη χυδαιότητα του Μ. Τριανταφυλλόπουλου (19-6-14)

Νταρζάνου Αγγέλα : εποπτικό όργανο δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ: Ατμόσφαιρα υποκόσμου προωθεί η Ζούγκλα 20-6-14

Τι έγραψαν στον τύπο και στο διαδίκτυο 22-6-14

Νταρζάνου Αγγέλα : Άι σιχτίρ «δημοσιογράφε» 22-6-14

Χριστόπουλος Δημήτρης : Η ζούγκλα που εκτρέφαμε 22-6-14

Μπουρνάζος Στρατής : Πίσω γορίλες – δεν είναι κίτρινος, είναι φασίστας και εκβιαστής 22-6-14

Αναδρανιστάκης Γιώργος : Μάκης Uber Ales 23-16-14

Ζαγάρας Κωνσταντίνος : Η ζούγκλα μας τελείωσε , η «σπορά» της όμως; 24-6-14

ΖΟΥΓΚΛΑ :

Η Πολιτική του καρότου (19/6/14) πολιτική

Το έκανε πάλι το θαύμα της η ΕΣΥΕΑ (19/6/14)

Η αριστερά δεν εκβιάζεται – παγιδεύεται (20/6/14)

Μάκη Τριανταφυλλόπουλου : Το βίντεο και η πραγματικότητα (21/6/14)

Άρχισαν τα όργανα για την υπόθεση Σακελλαρίδη (22/6/14)

Προσέξτε τι γράφετε εκεί στα ΝΕΑ διότι αδικείτε τον εαυτό σας (23/6/14)

Πρώτο θέμα :

Γιάννη Μακρυγιάννη : Ποιος εκβιάζει τον Γ. Σακελλαρίδη; (18-6-14)

Ο Τατσόπουλος στηρίζει Γαβριήλ : respect ! 19-6-14

ΕΣΗΕΑ για καταγγελία Σακελλαρίδη : Χυδαιότητα και εκβιασμός εις βάρος του 20-6-14

Κούγιας : και οι 5 υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας ήταν gay 20-6-14

Καθημερινή

Ξένια Κουναλάκη : Ο Γαβριήλ στην Ζούγκλα – (19-6-14) πολιτική

Τάκη θεοδωρόπουλου : Ο αυριανισμός ποτέ δεν πεθαίνει (21/6/14) πολιτική

Τασούλα Καραϊσκάκη : Ο κατήφορος της κλειδαρότρυπας (22/6/14)πολιτική

Πάσχος Μανδραβέλη : Τα εν οίκω και τα εν δήμο (22/6/14)

Εθνικισμός net :

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Μπαγκς Μπάννυ του Σύριζα 20-6-14

ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΠΟ  18/ΙΟΥΝΙΟΥ/2014 ΕΩΣ 24/ΙΟΥΝΙΟΥ/2014

PROTAGΟN LIFO ATHENS   VOICE ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΥΓΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ. ΝΕΤ
Α ΘΕΜΑ
ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ 1 5 2 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΓΝΩΜΗ- ΑΝΑΛΥΣΗ 4 3 2 8 1 4
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 1 2
ΣΥΝΟΛΟ 4 3 1 3 8 6 4 4 1

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Από την συλλογή των άρθρων γύρω από το θέμα εκβιασμού του Γ. Σακελλαρίδη συμπέρανα ότι υπήρχε αρκετή αρθρογραφία σε σχέση με το θέμα . Κυρίως γνώμες που εκφράστηκαν μέσω των δημοσιογράφων – σχολιαστών. Το σύνολο των άρθρων προσπαθούσαν να τοποθετήσουν το θέμα (κατά)κρίνοντας τον τρόπο χειρισμού του δημοσιογράφου Τριανταφυλλόπουλου, εκτός από την εφημερίδα Ζούγκλα που προσπαθούσε να επικεντρωθεί στο videoκαι στο περιεχόμενο του. Τα δεκάδες blogsτης Χρυσής Αυγής επέμειναν σε υβριστικά και σαρκαστικά δημοσιεύματα (ενδεικτικά συμπεριέλαβα στην έρευνα το “Εθνικισμός.net”) και σχεδόν όλα χρησιμοποίησαν αυτολεξεί το  άρθρο της «Ζούγκλας», καθώς και την φωτογραφία  της εφημερίδας « Ζούγκλα» που απεικονίζει τον Γ. Σακελλαρίδη πλάι στον λαγό «Μπάγκς Μπάννυ» να τρώει ένα καρότο. Η Εφημερίδα  «Ζούγκλα» προσπάθησε να αποδώσει πολιτική χροιά στο περιεχόμενο του βίντεο και με βάση αυτή την λογική, να στοχοποιήσει  τον Σύριζα και γενικότερα την αριστερά. Εντύπωση μου προκάλεσε η σιωπή της εφημερίδας «Πρώτο θέμα», μιας και τα άρθρα της ήταν απλά ενημερωτικά σε σχέση με το συμβάν. Το άρθρο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με τίτλο : « Κούγιας : και οι 5 υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας ήταν gay(20-6-14)» δεν αφορά αυτό κάθε αυτό το θέμα που εξετάζω, αλλά το επέλεξα γιατί δηλώνει ότι η εφημερίδα έχει στη κεντρική θεματολογία της «πικάντικα»( ?) θέματα. Στοιχείο που ενισχύει την απορία μου σε σχέση με την σιωπή της εφημερίδας «Πρώτο θέμα», η οποία όσον αφορά τον εκβιασμό, ασχολήθηκε μόνο σε ενημερωτικό επίπεδο παραθέτοντας τα συμβάντα και αποφεύγοντας να εκφράσει γνώμη ή να πάρει θέση. Από την άλλη μεριά έβαλε στο στόχαστρο και αυτή τον νέο πολιτικό Σακελλαρίδη, ενοχοποιώντας την σεξουαλική του ταυτότητα. Και τελικά εξισώνοντας τον με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους του, βάση σεξουαλικής ταυτότητας.

Η εφημερίδα «Ζούγκλα» από την άλλη μεριά άρχισε να καταγγέλλει και εφημερίδες που κατέκριναν την λογική  της . Ενδεικτικό είναι το άρθρο της εφημερίδας : «Προσέξτε τι γράφετε εκεί στα ΝΕΑ διότι αδικείτε τον εαυτό σας (23/6/14)». Εντύπωση μου προξένησε και η σιωπή της “AthensVoice” ,μια εφημερίδας που συχνά εκφράζει της απόψεις της. Η εφημερίδα «Καθημερινή» στο σύνολο των άρθρων της καταδικάζει την πρακτική του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου κάνοντας αναδρομές σε παρόμοιες περιπτώσεις παραβίασης ιδιωτικού βίου, χωρίς να επιθυμεί να δώσει πολιτική διάσταση στο όλο θέμα και χωρίς να υπογραμμίζει τους κινδύνους που εγκυμονούν αυτές οι πρακτικές.   Αντίθετα η εφημερίδα «Αυγή» καθώς και η «Εφημερίδα των Συντακτών» βλέπουν την καταδικαστέα δημοσιογραφική αυτή πρακτική του Μ. Τριανταφυλλόπουλου  ως μια πράξη που εγκυμονεί και εκκολάπτει  φασιστικά ιδεώδη .

ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Σύνδεση Τριανταφυλλόπουλου με τη ακροδεξιά οργάνωση Χ.ΑΤα νούμερα δείχνουν τα ναι : ότι υπάρχει σύνδεση με την ακροδεξιά

(Υπάρχει ή όχι; Γίνεται αναφορά στο θέμα ή όχι;)

PROTAGΟN LIFO ATHENS   VOICE ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΥΓΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ. ΝΕΤ
Α ΘΕΜΑ
ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ 0 0 0 0
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΓΝΩΜΗ- ΑΝΑΛΥΣΗ 3 0 1 8 0 0
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 0 0
ΣΥΝΟΛΟ 3     1 8  

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Σύνδεση Τριανταφυλλόπουλου με τη ακροδεξιά οργάνωση Χ.Α

(Υπάρχει ή όχι; Γίνεται αναφορά στο θέμα ή όχι;)

Επί συνόλου 34 άρθρων, 12 άρθρα επισημαίνουν την σχέση του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με την ακροδεξιά οργάνωση Χ.Α . Κυρίως από την εφημερίδα «Αυγή», αλλά και από το “Protagon” . Ενώ σχέση με την ακροδεξιά οργάνωση υπονοείται και σε ένα άρθρο της εφημερίδας των συντακτών.

 

Πολιτική ευθύνη  Τα νούμερα δείχνουν τα ναι : ότι φέρει πολιτική ευθύνη ο Σύριζα

(έχει ευθύνη ο Σύριζα ή όχι; )

PROTAGΟN LIFO ATHENS   VOICE ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΥΓΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ. ΝΕΤ
Α ΘΕΜΑ
ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ 0 5 0 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΓΝΩΜΗ- ΑΝΑΛΥΣΗ 1 1 0 0 1 1
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 0 0
ΣΥΝΟΛΟ 1 1       6   1 1

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Πολιτική ευθύνη 

(έχει ευθύνη ο Σύριζα ή όχι; )

Πολιτική ευθύνη του Σύριζα, αλλά και γενικότερα  ολόκληρης της Αριστεράς  προσπαθεί να αποδώσει σε όλα τα άρθρα της η εφημερίδα «Ζούγκλα» αλλά και ο ακροδεξιός   «Εθνικισμός net». Η φρασεολογία που χρησιμοποιείται στα εν λόγω άρθρα είτε συγκαλυμμένα είτε φανερά, είναι αγοραία και κάθε άλλο παρά δημοσιογραφικό λόγο θυμίζει . Μάλιστα η εφημερίδα «Ζούγκλα» καταδικάζει όλους όσους τολμούν να έχουν αντίθετη άποψη και στέλνει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Το άρθρο της «Ζούγκλας» με τίτλο: «Προσέξτε τι γράφετε εκεί στα ΝΕΑ διότι αδικείτε τον εαυτό σας» ανήκει στα «περίεργα» της δημοσιογραφίας. Και μόνο η απειλή μέσω της χρήσης της λέξης «προσέξτε» καταδεικνύει ότι «κάτι είναι σάπιο» στο «Βασίλειο της Δημοσιογραφίας».   Υπάρχει και από ένα  άρθρο των εφημερίδων “Protagon”,   “Lifo” και  “Καθημερινής” όπου δεν μιλάει  σαφώς για ευθύνες του Σύριζα, αλλά υπονοεί είτε την ευθύνη του κόμματος στο θέμα επιλογής προσώπων, είτε την παθητική του στάση από τη στιγμή που δεν παίρνει θέση και δεν τοποθετείται  δημόσια.

 . Δημοσιογραφικές Πρακτικές Ασκείται κριτική για τις κρυφές κάμερες , τις υποκλοπές, την δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας)  

Τα νούμερα δείχνουν τα ναι : ότι ασκείται κριτική

  1. (Δεοντολογία; Γίνεται αναφορά στο θέμα ή όχι;
PROTAGΟN LIFO ATHENS   VOICE ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΥΓΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ. ΝΕΤ
Α ΘΕΜΑ
ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ 0 0 0 0
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΓΝΩΜΗ- ΑΝΑΛΥΣΗ 4 3 1 8 0 4
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 0 0
ΣΥΝΟΛΟ 4 3   1 8     4

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Δημοσιογραφικές Πρακτικές

(Δεοντολογία; Γίνεται αναφορά στο θέμα ή όχι;

Ασκείται κριτική για τις κρυφές κάμερες , τις υποκλοπές, την δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας)

Στο σύνολο των άρθρων ασκείται κριτική για τη μεθοδολογία του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου . Με εξαίρεση φυσικά την εφημερίδα ιδιοκτησίας του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, η οποία υπεραμύνεται των πρακτικών αυτών. Αξιομνημόνευτη είναι και η σιωπή της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» μιας και στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει παρόμοιες μεθόδους. (υπόθεση Ζαχόπουλου).  Στα ακροδεξιά blogs ούτε λόγος για δεοντολογία φυσικά. Μιας και τα ειρωνικά, υβριστικά και χυδαία σχόλια πρωταγωνιστούν.

imagesR3Z5H6WAΕΠΙΛΟΓΟΣ

Μακάρι σε αυτές τις ιστορίες να μπορούσε να μπει επίλογος. Η προσωπική μου εντύπωση , και ελπίζω να διαψευστώ, είναι ότι όλα αυτά τα θλιβερά γεγονότα της πολιτικής, της δημοσιογραφίας καθώς και της ανοχής της κοινωνίας, είναι μια πρόβα για τον φασισμό που επέρχεται. Δυστυχώς ο εθισμός σε πρακτικές με φαινόμενα :  Μπαλτάκου- Κασιδιάρη, Αναστασιάδη – Ζαχόπουλου , Τριανταφυλλόπουλου – Σακελλαρίδη κ.α., ενδυναμώνουν τον θλιβερό ισχυρισμό μου. Θέλω να πιστεύω πως το υγειές κομμάτι της δημοσιογραφίας θα σταθεί αντάξιο των προσδοκιών του, και θα συνεχίσει να στιγματίζει και να καταδικάζει ντροπιαστικές πρακτικές στα μάτια της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που οφείλει να υπηρετεί. Ας μην ξεχνάμε πως ο ρόλος του Δημοσιογράφου δεν είναι να στήνει λαϊκά δικαστήρια, αλλά να ενημερώνει και να πληροφορεί.   Παράλληλα ο τρόπος με τον οποίο ο κάθε άνθρωπος διαθέτει το σώμα του ή αυτοϊκανοποίεται δεν μπορεί να αποτελεί σε καμία περίπτωση αντικείμενο συζήτησης στην δημόσια σφαίρα. Όποιος πράττει διαφορετικά, δημοσιογράφος, πολίτης, πολιτικός,  θεμελιώνει τον ρατσισμό, και κρύβεται πίσω από σκοτεινές δυνάμεις που στηρίζουν τα αντιδεοντολογικά κίνητρα του.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , by Christos Syriotis. Bookmark the permalink.

About Christos Syriotis

Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος της δραματικής σχολής Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη . Έλαβε μέρος ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις όπως : Άμλετ, Φοίνισσες, Ερωφίλη, Οιδίπους Τύραννος, Επιθεωρητής, Μάλα, Δείπνο ηλιθίων, Λυδία, Οι επισκέπτες, Γαμήλια δεξίωση, Ασκητική, Άμλετ comedy, Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα, Μη γελάτε είναι σοβαρό, Χαρτοπαίχτρα, Μαύρη κωμωδία, Κύκλος με την κιμωλία, Ειρήνη, Party Time, Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, Λαλαλώ και Ρεπετέ κ.α. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές συνεργασίες του με τους: Γιώργο Κιμούλη, Άννα Συνοδινού, Γρηγόρη Βαλτινό, Τάκη Ζαχαράτο, Πέτρο Φιλιππίδη , Γιάννη Νικολαΐδη, Νίκο Χαραλάμπους, Γιάννη Καραχισαρίδη, Andriew Visnevski, Ηλία Ασπρούδη, Γ. Κακλέα, Κώστα Σπυρόπουλο, Κωστή Καπελώνη κ.α. Εργάστηκε σα βοηθός σκηνοθέτη σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και το 2004 διασκεύασε και σκηνοθέτησε σε πρώτη παγκόσμια θεατρική μεταφορά το έργο του Νίκου Καζαντζάκη Ασκητική. Το 2013 έγραψε και παρουσίασε στην σκηνή το έργο: «Τι κοιτάτε, ρε ;» Έχει λάβει μέρος ως ηθοποιός σε αρκετές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές ενώ δανείζει τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττισμένες παιδικές ταινίες ,ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά . Εργάστηκε για χρόνια σαν ραδιοφωνικός παραγωγός παρουσιάζοντας την αφιερωματική εκπομπή αναμνήσεων " τι μου θύμισες τώρα"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *