ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ

Kostaskokkakis  Την παρακάτω ιστορία μου την αφηγήθηκε ο αείμνηστος δάσκαλος μου Κώστας Κοκκάκης . Δάσκαλος όχι μόνο της υποκριτικής τέχνης, αλλά και της σεμνότητας και του ήθους .

Ο αείμνηστος και σπουδαίος ηθοποιός Αλέξης Μινωτής σχεδίαζε να ανεβάσει για άλλη μια φορά στην Επίδαυρο την πετυχημένη παράσταση Οιδίπους επι Κολωνό.

Ο Κώστας Κοκκάκης μιας και είχε λάβει μέρος σε πολλά ανεβάσματα της εν λόγω παράστασης στο παρελθόν, κρατώντας τον ρόλο του κορυφαίου στο χορό, συναντήθηκε με τον Αλέξη Μινώτη στο γραφείο του. Ο μεγάλος μας πρωταγωνιστής δύο μέρες πριν του είχε τηλεφωνήσει για να του ζητήσει να βρεθούν.  Στην συνάντησή τους ο Μινωτής του ανακοινώσε ότι τον θέλει άλλη μια φορά κοντά του, και του πρότεινε να παίξει  τον Κορυφαίο.

images Ο Κώστας Κοκκάκης τον ευχαρίστησε και του είπε : «κύριε Μινωτή με τιμά η πρότασή σας αλλά δώστε μου να παίξω και κάτι άλλο εκτός από τον Κορυφαίο.Τόσα χρόνια τον κορυφαίο παίζω

Και ο Μινωτής απάντησε : «Τι να σου κάνω Κώστα μου και εγώ τόσα χρόνια τον Οιδίποδα παίζω!!!!!

This entry was posted in Θεατρο and tagged , , by Christos Syriotis. Bookmark the permalink.

About Christos Syriotis

Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος της δραματικής σχολής Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη . Έλαβε μέρος ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις όπως : Άμλετ, Φοίνισσες, Ερωφίλη, Οιδίπους Τύραννος, Επιθεωρητής, Μάλα, Δείπνο ηλιθίων, Λυδία, Οι επισκέπτες, Γαμήλια δεξίωση, Ασκητική, Άμλετ comedy, Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα, Μη γελάτε είναι σοβαρό, Χαρτοπαίχτρα, Μαύρη κωμωδία, Κύκλος με την κιμωλία, Ειρήνη, Party Time, Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, Λαλαλώ και Ρεπετέ κ.α. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές συνεργασίες του με τους: Γιώργο Κιμούλη, Άννα Συνοδινού, Γρηγόρη Βαλτινό, Τάκη Ζαχαράτο, Πέτρο Φιλιππίδη , Γιάννη Νικολαΐδη, Νίκο Χαραλάμπους, Γιάννη Καραχισαρίδη, Andriew Visnevski, Ηλία Ασπρούδη, Γ. Κακλέα, Κώστα Σπυρόπουλο, Κωστή Καπελώνη κ.α. Εργάστηκε σα βοηθός σκηνοθέτη σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και το 2004 διασκεύασε και σκηνοθέτησε σε πρώτη παγκόσμια θεατρική μεταφορά το έργο του Νίκου Καζαντζάκη Ασκητική. Το 2013 έγραψε και παρουσίασε στην σκηνή το έργο: «Τι κοιτάτε, ρε ;» Έχει λάβει μέρος ως ηθοποιός σε αρκετές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές ενώ δανείζει τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττισμένες παιδικές ταινίες ,ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά . Εργάστηκε για χρόνια σαν ραδιοφωνικός παραγωγός παρουσιάζοντας την αφιερωματική εκπομπή αναμνήσεων " τι μου θύμισες τώρα"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *